Netjes Hoor!

Een zwerfafvalvrij Nederland, dat is de doelstelling van NederlandSchoon. Met een brede aanpak, inclusief activatiecampagne, stimuleren we zoveel mogelijk mensen om voor een schoon stukje Friesland te zorgen. Omdat de psychologie van schoonmaken hetzelfde werkt als sporten of in de tuin werken, ontwikkelde De Club het thema Netjes Hoor!, een campagne gericht op beloning en resultaat.

Niet alleen de boodschap maar ook de middelen belonen. Met clean graffiti of beach-art en transparante abri’s voor de opgeruimde gebieden. Gedragen door een brede campagne met TV, radio, print, online, social, outdoor en narrowcasting. Tot aan verfrissende tekstvariaties op de straatafvalbakken (‘verzamel’ ze allemaal in je hoofd) en zelfs onderwijsmateriaal.

De campagne concentreert zich op Friesland, ter voorbereiding op een landelijke aanpak. Dus, voor welk stukje schoon Nederland ga jij zorgen?

De Club voor NederlandSchoon: strategie: Lucas Stalman / productie: Brigitte van Gennip / copy: Jan van den Berg / wetenschappelijke toetsing: Eva van den Broek (Behavioural Insights Nederland) / video: KAAPS / fotografie: Ruud Binnenkamp / design: Karlijn van Mier.